Simavita

SIM ASSESSPLUS

Incontinentiemanagement op basis van feiten

Het goed in kaart brengen van urineverlies kan erg lastig zijn. Zeker indien uw cliënt hier zelf niet aan kan bijdragen. Met behulp van assessPLUS maakt u een continentiezorgplan gebaseerd op feiten.

AssessPLUS

De draagbare sensortechnologie van SIM (Smart Incontinentie Management) assessPLUS laat een besparing op operationele kosten zien, verbetert de waardigheid en kwaliteit van leven en draagt bij aan het verhogen van de kwaliteit van continentiezorg in zorginstellingen en de thuiszorg.

Hoe werkt het?

Een sensor in het incontinentiemateriaal meet gedurende drie dagen nauwkeurig het urineverlies. Daarnaast wordt door verzorgenden het plassen op het toilet, po of in de urinaal gemeten en geregistreerd op een tablet. Het urineverlies wordt na de assessment weergegeven in een grafiek, gekoppeld aan het patroon van drinken, toiletbezoek en verschonen. Zo ontstaat een compleet beeld van het urineverlies en de vochtbalans. Dit patroon vormt de basis voor een individueel en op feiten gebaseerd continentiezorgplan, wat kan worden opgeslagen in het elektronisch patiëntendossier.

  1. De pod en sensor verzamelen het werkelijke urineverlies
  2. Observaties worden opgeslagen op de tablet
  3. Gegevens worden gesynchroniseerd en geanalyseerd
  4. Adviezen worden automatisch opgesteld en weergegeven in een schema

Kwaliteit van leven voorop

Inzet van het SIM (Smart Incontinence Management) assessPLUS systeem voorkomt dat bewoners ernstiger incontinent worden op het moment dat ze in een zorginstelling gaan wonen en meegaan in de structuur van de afdeling. Met het SIM systeem gaan de verzorgenden juist mee in het incontinentiepatroon van de bewoners. De kwaliteit van leven staat voorop!

Bovendien zorgt assessPLUS voor optimalisatie in het gebruik van incontinentiemateriaal en dus lagere operationele kosten. Door het beperken van niet succesvol toiletbezoek wordt de zorgtijd gereduceerd.

Voordelen

  • Verbetering van de kwaliteit van leven
  • Persoonlijk continentiezorgplan op basis van feiten
  • Succesvol toiletbezoek
  • Optimaal gebruik van incontinentiemateriaal
  • Efficiënter inzetten van zorgtijd
  • Reductie van valincidenten en huidschade

 Vragen?

Heeft u vragen over assessPLUS of wilt u deze inzetten voor uw cliënten? Neem dan contact met ons op via telefoonnummer: 040 – 230 88 16 of stuur een mail naar klantsupport@onemed.com.